Informatie voor zorgprofessionals

Een nieuw perspectief voor uw patiënt

U-center zorgt voor duurzame resultaten bij patiënten met comorbiditeit dankzij een integrale behandeling

Neem contact op

Quote

Door de adequate hulp en de goede samenwerking met U-center hebben mijn patiënten weer een toekomstperspectief

E. Decker - Huisarts

Voor wie

Patiënten met meervoudige psychische aandoeningen

Sommige patiënten geraken maar moeilijk van hun depressie, verslaving, angststoornis of trauma af. Ook al heeft u als huisarts, arbeidsgeneesheer of behandelaar samen met de patiënt van alles geprobeerd, soms blijft het gewenste of blijvende effect uit.

De meeste behandelprogramma's zijn gericht op een enkelvoudige diagnose, terwijl er vaak sprake is van meerdere problemen en klachten die met elkaar verband houden. U-center is gespecialiseerd in de integrale en gelijktijdige behandeling van comorbide psychische aandoeningen, met duurzaam resultaat.

Ontdek onze unieke aanpak

Psychotherapeutisch behandelcentrum  

Een unieke behandeling voor comorbiditeit

Als expert in comorbiditeit begrijpen wij de situatie van uw patiënt en de oorzaken ervan. Wij behandelen de mens, niet (alleen) de diagnose. Bij U-center spreken we patiënten daarom ook aan als cliënten. Een cliënt krijgt bij ons een behandeling op maat, met aandacht voor gezin, relatie en werk.

Dat doen we met een uitgebreid aanbod therapieën die individueel, in groepsverband en met behulp van systeemtherapie gegeven worden. We betrekken de naasten van onze cliënten graag nauw bij de behandeling om zo de kern van het probleem aan te pakken.

Lees meer over wie we behandelen

5 redenen waarom U-center werkt

Intensief

Integraal

Effectief

Tevreden

Wetenschap

Reden 1: intensieve behandeling in een comfortabele omgeving

In een intensief behandeltraject van 6 weken realiseren we samen de U-turn: een punt van ommekeer dat bijblijft. De comfortabele ‘helende’ omgeving van het behandelcentrum, dat nabij Maastricht gelegen is, draagt bij aan herstel.

.

Reden 2: gespecialiseerd in meerdere diagnoses

Meestal is er sprake van meerdere problemen en aandoeningen die verband met elkaar houden, elkaar kunnen uitlokken of versterken. De kracht van U-center zit in de integrale en gelijktijdige behandeling van alle klachten door verschillende disciplines.

.

Reden 3: effectieve behandeling

Onderzoek laat zien dat onze behandeling buitengewoon effectief is. Ruim 75% van onze cliënten behoudt hun herstel of gaat zelfs nog verder vooruit gedurende het jaar nadat de behandeling is afgesloten. Bovendien ligt het behandelresultaat boven het landelijk gemiddelde.

.

Reden 4: tevreden cliënten

Na afloop van een behandelingstraject vragen wij onze cliënten om een beoordeling. Maar liefst 86% beveelt U-center aan als kliniek. Met een gemiddeld cijfer van 8,2 zijn onze cliënten zeer tevreden.

.

Reden 5: wetenschappelijk geborgd

U-center behandelt met de meest actuele wetenschappelijk kennis en doet dit zowel evidence based als practice based. Hiervoor werken we samen met o.a. de Universiteit Maastricht.

.

Het behandelcentrum

Een inspirerende en gastvrije omgeving

Ons behandelcentrum bestaat uit een kliniek vlakbij de grens met België, in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. Op deze locatie bieden we onze cliënten de ideale plek om hard en gemotiveerd aan zichzelf te werken.

Lees meer over ons behandelcentrum

Uitstekende resultaten

Een behandeling bij U-center is een bijzondere ervaring. Dat zeggen wij niet, dat is de mening van onze (oud-)cliënten. Maar liefst 84% onder hen raadt ons aan. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, maar het maakt ons niet minder ambitieus.
We blijven ons therapeutisch aanbod voortdurend verder ontwikkelen en verbeteren, met de hulp van o.a. Maastricht University. Alles met één doel voor ogen: onze cliënten een blijvende verandering en een nieuw perspectief op hun leven bieden.

Een patiënt doorverwijzen?

Snelle reïntegratie

32%

Cliënten die ons aanraden

84%

Doorlooptijd

6 weken

Wilt u meer informatie? Wij helpen graag. Bel ons vrijblijvend op +31 343 556 400.

3 minuten

U-center in beeld

Wil je graag meer informatie over onze aanmeldprocedure en aanpak? Meld je dan nu aan voor het webinar en chat live met ons.

Aanmelden